Discutie: Mariri salarii profesori

 
 
 
Intrebari, Discutii, Raspunsuri. Vorbeste liber despre orice!


Intrebari si discutii

CategoriiMariri salarii profesori RSS

 

Mariri salarii profesori
Detalii:
Sunteti de acord cu maririre de salarii pentru profesori?
Cum vi se pare procentul de 50 %? suficient? prea mare? mic?

In Diverse - Adaugata de anomis
9 ani in urma - 1994 raspunsuri
Adauga raspuns
Raspuns
Sursa
Raspuns:
Cererea de marire este perfect indreptatita, doar ca nimeni nu precizeaza faptul ca nu profesorii au fost cei care au initiat aceasta cerere, ci senatorii. Cat timp toata lumea se concentra asupra acestei probleme ei au promulgat niste cresteri ale pensiilor lor si ale familiilor lor uriase. Aici cred ca este problema. Cat despre volumul de munca al profesorilor, trebuie luat in considerare ca norma unui profesor preunivesitar ajunge si la 24 de ore pe saptamana.Iar pentru aceste ore pe care profesorul le preda, el mai pierde inca atatea pregatindu-se. De multe ori eu, ca invatatoare, plec de la scoala la ora 4, nu la ora 12, pentru ca stau sa imi pregatesc orele pentru a doua zi, si de multe ori continui si acasa. Listez, xeroxez, pregatesc materialele din banii mei, nu ai scolii, care ar trebui sa asigure aceste resurse (ca in tarile europene), dar nu o face. Cei din alte domenii, in momentul in care li s-a incheiat programul, isi vad de activitatile zilnice, spre deosebire de noi care in fiecare zi trebuie sa venim pregatiti foarte bine in fata elevilor. Salariile profesorilor universitari sunt intr-adevar foarte mari, si din pacate toata lumea se raporteaza la acestea cand vorbeste de invatamant, nu la cele 700 de RON pe care le ia un profesor cu o vechime de 8 ani la catedra.

Adaugat acum 9 ani de Codrutel
 
Raspuns:
Si totusi, nu vi se pare ca muncesc prea putine ore pe zi fata de cati bani primesc? Din cate stiu, norma intreaga a unui profesor este de 8 ore pe saptamana, ori in atare conditii, salariul este pe masura. Ca sa nu mai vorbesc despre profesori universitari care pentru 2 ore pe saptamana primesc salariu de 8000 RON si nici atunci nu vin, treaba ramanand pe umerii asistentilor. Acum vi se mai pare fair play marirea de salariu? Din punctul meu de vedere ar trebui sa se umble mai serios la legea salarizarii in sectorul bugetar si sa se alinieze salariile. Dar este doar un punct de vedere!

Adaugat acum 9 ani de Ella
Raspuns:
pentru ca mama lucreaza in invatamant, tind sa devin subiectiva.insa cred ca merita aceasta marire, sa poata sa duca si ei un trai mai bun.si pentru ca ar trebui sa fie recompensati conform eforturilor lor.si degeaba le au marit astia salariul de atatea ori, daca au crescut si preturile.in fond, salariul real tot ala ramane, deci e un fel de pacaleala...

Adaugat acum 9 ani de Alexandra S
ela
 
Raspuns:
daca prrivim din punctul de vedere al salariului mi se pare bun acest proiect, insa daca luam in considerare faptul ca si alti bugetari vor dori aceeasi marire de salarii va rezulta o inflatie destul de periculoasa.

Adaugat acum 9 ani de ela

Intrebare aleatoare

Salveaza pagina
Bookmark Hotlist Digg Delicious Furl Reddit Magnolia Google Spurl Stumbleupon

Cele mai comentate


Statistici

Total raspunsuri:
1994
Notificari discutie:
0
 
Intrebari.net este locul unde poti discuta pe orice tema vrei, unde poti afla raspunsul la intrebarile tale si mai mult decat atat, poti castiga lunar premii! Totul sub protectia anonimatului!

Ajuta-ne sa imbunatatim acest site!
Spune-ti parerea !
Accesul pe acest site este conditionat de urmatorii termeni si conditii de utilizare. Copyright © Devant Media - 2018