Intrebare: Cum controlam stresul

 
 
 
Intrebari, Discutii, Raspunsuri. Vorbeste liber despre orice!


Intrebari si discutii

CategoriiCum controlam stresul RSS

 

Cum controlam stresul
Detalii:
Din ce in ce mai des stresul este cauza unor boli, unele foarte grave
credeti ca putem sa ne autoaparam de stres

In Diverse - Adaugata de selena
10 ani in urma - 8 raspunsuri
Adauga raspuns
Raspuns
Sursa
 
Raspuns:
Urmatoarele tehnici te ajuta sa controlezi cat mai eficient stresul:

* Meditatia - presupune relaxarea fizica. Aseaza-te confortabil pe un pat sau pe un scaun, inchide ochii si relaxeaza-te. Focalizeaza-ti gandurile asupra unui obiect; respira adnanc de 4 ori, vizualizand mental o imagine precum o floare sau o lumanare, in timp ce repeti cuvinte precum "pace" , "relaxare", "liniste".
* Vizualizarea - Imagineaza-ti o scena in detaliu, adulmeca aromele, savureaza zgomotele. Repeta-ti fraze afirmative precum "Ma simt imapacata cu mine insami". Inainte de orice eveniment tensionat, vizualizeaza tabloul care te linisteste. Apoi, gandeste-te la situatia incordata si imagineaza-ti cum vei solutiona problema.
* Meditatia activa - Concentreaza-ti atentia asupra tuturor lucrurilor pe care le faci, chiar daca e vorba de prepararea meselor sau de rezolvarea unui deadline. Focalizeaza-te pe momentele de maxima tensiune, fara sa-ti faci griji privind trecutul sau viitorul

Sursa:
http://sfaturi.eva.ro/diverse/cum-scapam-de-stres-8359.html

Adaugat acum 10 ani de Misha
Adi
 
Raspuns:
facem miscare, ne descarcam de nervi, iesim cu prietenii

Adaugat acum 10 ani de Adi
 
Raspuns:
Nu trebuie sa lasam grijile si tensiunile sa se acumuleze. Fiecare are o modalitate preferata de a se descarca (miscare, relaxare la un concert, intalniri cu prietenii, chefuri etc). Important este sa nu ne agresam anturajul cand ne descarcam nervos, dar nici propria persoana (prin interiorizarea starilor negative).

Adaugat acum 10 ani de Ralu
Raspuns:
e vorba de autoeducare.in momentul in care vedem ca suntem nervosi, stresati, depinde de noi sa incercam sa ne relaxam, prin metodele care functioneaza cel mai bine (asta depinde de fiecare individ in parte).trebuie sa ne gadim la faptul ca sanatatea e cea mai importanta si ca fara ea, degeaba ne enervam noi la un proiect sau la mai stiu eu ce actiune, pentru ca n o sa mai avem ocazia sa le ducem la bun sfarsit....asa ca nu va mai enervati din nimicuri si protejati va!

Adaugat acum 10 ani de Alexandra S
ela
 
Raspuns:
solutia mea este o plimbare luunga singura sau, dimpotriva o intalnire cu prietenele

Adaugat acum 10 ani de ela
 
Raspuns:
Eu sunt mai practica: stress-ul ti l-a creat o situatie anume, si astfel incerc sa rezolv acea situatie, daca nu tine de mine incerc sa ma linistesc fie prin meditatie, fie prin miscare (de obicei ma detensionez, ai sa razi, facand curatenie, spaland, calcand, gatind etc), fie citind, depinzand f mult de starea pe care o am si nivelul stress-ului acumulat.

Adaugat acum 10 ani de alexa
Raspuns:
parerea mea e ca stresul se combate cel mai usor prin miscare, sport sau iesiri de 2-3 zile la munte.... prin oricare din aceste forme se realizeaza o deconectare partiala de la lucrurile devenite rutina de zi cu zi, o incarcare cu dinamism putere de viata si incredere in sine, care ar duce evident toate la diminuarea stresului intr-o oarecare masura :)

Adaugat acum 10 ani de swimynel
 
Raspuns:
depinde de personalitate... poti sa incerci sa iei calmante usoare; eu mai iau cate un extraveral din cand in cand, dar e greu...

Adaugat acum 10 ani de Deutza

Intrebare aleatoare

UN VOT PLZ
In Diverse - Acum 7 ani
Salveaza pagina
Bookmark Hotlist Digg Delicious Furl Reddit Magnolia Google Spurl Stumbleupon

Cele mai comentate


Statistici

Total raspunsuri:
8
Notificari intrebare:
0
 
Intrebari.net este locul unde poti discuta pe orice tema vrei, unde poti afla raspunsul la intrebarile tale si mai mult decat atat, poti castiga lunar premii! Totul sub protectia anonimatului!

Ajuta-ne sa imbunatatim acest site!
Spune-ti parerea !
Accesul pe acest site este conditionat de urmatorii termeni si conditii de utilizare. Copyright © Devant Media - 2019